
-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, so, kvasac, šećer, toplu vodu i maslac.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Tijesto podijeliti na 4 dijela, oblikovati loptice.
Poredati na pobrašnjen pleh, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu najmanje 30 minuta.
Zagrijati pećnicu na najveću temperaturu.
Pobrašniti radnu površinu. Svaku lopticu razvaljati ovalno.
Na sve staviti po 50 g naribanog edamera, preklopiti sa strana po 1 cm.
Po želji preko sira redati paradajz, papriku, suho meso i sudžuku.
Peći oko 7 minuta.
Izvaditi iz pećnice, poslužiti s peršunom.

Pide s edamerom i sudžukom.

Pide s edamerom, ljutom paprikom i suhim mesom.

Pide s edamerom, paprikom i pikolo paradajzom.
Tijesto za pide
Sastojci
Follow The Directions

U zdjelu dodati brašno, so, kvasac, šećer, toplu vodu i maslac.

Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Tijesto podijeliti na 4 dijela, oblikovati loptice.

Poredati na pobrašnjen pleh, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu najmanje 30 minuta.

Zagrijati pećnicu na najveću temperaturu.

Pobrašniti radnu površinu. Svaku lopticu razvaljati ovalno.

Na sve staviti po 50 g naribanog edamera, preklopiti sa strana po 1 cm.

Po želji preko sira redati paradajz, papriku, suho meso i sudžuku.

Peći oko 7 minuta.

Izvaditi iz pećnice, poslužiti s peršunom.

Pide s edamerom i sudžukom.

Pide s edamerom, ljutom paprikom i suhim mesom.

Pide s edamerom, paprikom i pikolo paradajzom.